Een gele stalen trap met op de achtergrond een gigantisch gele m van MacDonalds.

Mooie stalen trappen: dit zijn onze succesnummers

Wil jij een nieuwe stalen trap laten maken in je bedrijfspand en ben je op zoek naar inspiratie? Neem een kijkje in het portfolio van Trap van staal! Wij hebben hieronder drie mooie stalen trappen uit ons portfolio voor je op een rij gezet, zodat je kunt ontdekken hoe wij de eisen van opdrachtgevers, stilistische wensen en constructie-uitdagingen aanpakken om tot een functioneel pronkstuk te komen. Lees snel verder!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op met Edger

Een gele stalen trap met lasergesneden m's tussen de treden. Lasersnijden traptreden

Een industriële stalen trap voor MacDonalds in Utrecht

De trap die wij voor het hoofdkantoor van MacDonalds maakten, is een mooi voorbeeld van een industriële trap van staal. De industriële stijl hebben we samengebracht met de kenmerkende huisstijl van MacDonalds door de trap in een gele kleur af te werken. Let ook op de kleine lasergesneden m’s die tussen elke trede terugkomen.

De trap kon niet geprefabriceerd worden, aangezien hij op de 14e verdieping geplaatst moest worden. Daarom zijn de componenten van de trap in delen naar boven gebracht met de lift. Tijdens de montage hebben we bovendien bouwkundige toevoegingen gedaan om de constructieve stevigheid van het geheel te waarborgen. Naast de trap heeft Trap van staal de glazen handrailing en de vide in het kantoor geplaatst.

Een stalen trap met houten treden en een houten traphek in de bedrijfskantine van Detron Veenendaal.

Een mooie stalen trap met houten treden voor Detron in Veendendaal

Voor Detron in Veenendaal bouwde Trap van staal deze trap met houten treden. In het ontwerp van de algehele ruimte was het de bedoeling om natuur en interieur samen te brengen. Zo ook in het design van de trap. Dat hebben wij gedaan door zwart gecoat staal te combineren met de warme sfeer van houten traptreden. In samenwerking met de projectinrichter hebben wij een trap ontwikkeld die naadloos aansluit op de rest van het interieur.

De trapbomen - de stalen balken die links en rechts de treden dragen - heeft Trap van staal in de eigen werkplaats zoveel mogelijk prefab gemaakt, zodat we op locatie de constructie alleen nog maar in elkaar hoefden te zetten. Het hout op de treden en in de stalen balustrade heeft een extern timmerbedrijf gemonteerd nadat Trap van staal de basis had neergezet.

Een witte, stalen wenteltrap met houten treden in een schemerig zakelijk interieur.

Een stalen wenteltrap in hartje Rotterdam

Voor een internationaal energie- en grondstoffenbedrijf in Rotterdam maakte Trap van staal een exclusieve wenteltrap. Dit project toont hoe esthetiek en verhaal samen kunnen komen in ons werk. De trap heeft de plattegrond van een fossiel en het aangezicht van een windturbine. Om die manier draagt de trap bij aan de identiteit van het bedrijf dat in de energiebranche zit.

De vloeiende vormen verhullen een ingewikkeld bouwproces. De trapdelen, met een doorsnede van 5 meter en plaatdelen van 250 kilogram per stuk, moesten met een smalle lift naar de 18e en 19e verdieping van een pand in hartje Rotterdam vervoerd worden. Ook de montage was lastig, omdat de radius van de trap en de balustrade tot op de millimeter gehandhaafd moest worden. We gebruikten daarom lasergesneden mallen tijdens de constructie.

strekmetalen balustrade trap
steektrap met geperforeerde traptreden
steektrap met bamboe traptreden innocent drinks rotterdam
innocent drinks rotterdam stalen trap
innocent drinks rotterdam stalen trap
innocent drinks rotterdam stalen trap

Een mooie stalen trap laten maken? Neem contact op!

Wil je een mooie stalen trap laten maken of wil je eerst meer informatie over Trap van staal? Neem contact met ons op! Wij hebben al talloze trappen gemaakt voor vele opdrachtgevers, dus jou kunnen we ook helpen. Vul het onderstaande formulier in of bel 184 - 700 216.

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat kost een stalen trap?

De kosten van een stalen trap zijn afhankelijk van een aantal elementen. Het ontwerp, de afmetingen, het type staal, de afwerking en de complexiteit van de installatie hebben allemaal invloed op de prijs. In de aanschaf zijn stalen trappen doorgaans duurder dan houten trappen.  Daartegenover staat dat stalen trappen een goede investering zijn op de lange termijn vanwege het duurzame karakter en het lage onderhoud. Verven is over de gehele levensduur van een stalen trap niet nodig als de trap wordt voorzien van poedercoating.

Een standaard stalen trap zonder extra afwerkingen en accessoires kan beginnen bij ongeveer 3000 euro. Maar voor meer complexe ontwerpen, grotere afmetingen, speciale afwerkingen en accessoires kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden euro's.

Wij raden je aan om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat. Wij helpen je bij het ontwerpen en bouwen van een stalen trap die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Wat maakt een stalen trap duurzaam?

Een stalen trap is duurzaam om verschillende redenen:

Sterkte en stabiliteit
Staal is een zeer sterk en stabiel materiaal en kan een grote belasting dragen zonder te vervormen. Dit betekent dat de trap minder snel zal slijten of beschadigd zal raken, waardoor de levensduur van de trap wordt verlengd.

Onderhoud
Stalen trappen hebben vaak weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken. De noodzaak voor frequente reparaties is daardoor beperkt en verlengt de levensduur van de trap.

Bestendigheid tegen corrosie 
Staal kan bestand zijn tegen corrosie door een beschermende coating of door het gebruik van roestvrij staal. Vooral verzinken wordt toegepast wanneer de opstelling bestemd is voor buiten. Dit vermindert de kans op roestvorming en verlengt de levensduur van de trap.

Herbruikbaarheid
Staal is een recyclebaar materiaal en kan worden hergebruikt bij de ontmanteling van een gebouw of de renovatie van een ruimte. Een stalen trap is daarom een milieuvriendelijke optie en draagt bij aan duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen van een trap van staal?

Voor zowel zakelijke als particuliere pandeigenaren is een stalen trap zeer interessant. Dit zijn de voordelen:

 • Een stalen trap is duurzaam
  Staal is een zeer duurzaam materiaal en kan lang meegaan zonder veel onderhoud. Hierdoor is een trap van staal een goede investering voor de lange termijn. Je kunt staal bovendien hergebruiken wanneer je het bestaande ontwerp van de trap wilt veranderen.
 • Een stalen trap is sterk en stevig
  Staal is een zeer sterk materiaal en kan een grote belasting dragen zonder dat het vervormt of beschadigd raakt. Dit maakt het een geschikt materiaal voor trappen die veelvuldig gebruikt worden of voor grote constructies waarbij veel gewicht op de trap rust. Een stalen trap kan bijvoorbeeld ook worden ingezet wanneer de constructieve of bouwkundige sterkte moet worden vergroot.
 • Een stalen trap is veilig
  Een trap van staal kan zeer veilig zijn omdat het materiaal niet snel buigt of breekt onder zware belasting. Het risico op ongelukken of instorting wordt hierdoor verminderd.
 • Een stalen trap heeft eindeloze ontwerpmogelijkheden
  Trappen van staal kunnen een moderne en strakke uitstraling hebben en zijn vaak verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Om een echte aandachtstrekker te ontwerpen en te realiseren wordt er meestal voor gekozen de basisconstructie van de trap uit staal op te bouwen.

Een trap van staal kan een goede keuze zijn vanwege de duurzaamheid, sterkte, veiligheid en esthetische mogelijkheden.

Voor welke doeleinden wordt een stalen trap gebruikt?

Een stalen trap heeft een breed scala aan situaties en toepassingen, waaronder:

Woningen
Stalen trappen worden vaak gebruikt in moderne woningen vanwege de strakke uitstraling en duurzaamheid.

Commerciële gebouwen
Stalen trappen worden vaak gebruikt in kantoorgebouwen, winkelcentra en openbare gebouwen vanwege de sterkte, veiligheid en veelzijdigheid aan ontwerpen wanneer een trap écht high-end moet zijn.

Industrieel gebruik
Stalen trappen worden gebruikt in fabrieken en magazijnen om toegang te bieden tot hogere verdiepingen of voor het creëren van loopbruggen.

Buitenruimtes
Stalen trappen worden gebruikt voor buitenruimtes zoals balkons, terrassen en zwembaden vanwege hun bestendigheid tegen weersinvloeden. In het geval van een zwembad wordt de trap altijd uit roestvast staal (rvs) opgebouwd.

Brandtrappen
Stalen trappen worden vaak gebruikt als brandtrappen omdat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en de stabiliteit bieden die nodig is in geval van nood.

Scheepvaart
Stalen trappen worden ook vaak gebruikt op schepen en offshore-installaties vanwege hun duurzaamheid en veiligheid.

Welke materiaalsoorten kun je combineren met een stalen trap?

Je kunt een stalen trap combineren met verschillende materialen om een unieke en stijlvolle uitstraling te creëren. Veelgebruikte materialen om te combineren met een stalen trap zijn:

Hout
Het combineren van hout en staal is populair vanwege het contrast tussen de warme uitstraling van hout en de strakke, moderne uitstraling van staal. De meest voorkomende houtsoort is eiken. Er wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een stalen trap met eiken traptreden.

Glas
Het gebruik van glas in combinatie met staal kan een moderne en stijlvolle uitstraling geven aan een trap. Dit wordt vaak gedaan bij moderne woningen en kantoren. Zowel de treden, handrailing en balustrade kunnen in glas worden uitgevoerd.

Beton
Het combineren van staal en beton geeft een robuuste en industriële uitstraling. Dit wordt vaak gedaan in industriële en stedelijke omgevingen. Ook is het een veel voorkomende keuze in de retail.

Natuursteen
Het combineren van staal met natuursteen, zoals marmer, solidsurface of graniet, kan een luxueuze uitstraling geven aan een trap.

Leer
Het bekleden van een stalen trap met leer kan een elegante en stijlvolle uitstraling geven. Dit is daarentegen wel een kwetsbare afwerking.