06

Modulaire systeemtrappen

Naast de maatwerk trappen zijn er ook systeem trappen. Deze trappen zijn net zo hoogwaardig én modulair toepasbaar. De systeemtrappen zijn speciaal ontwikkeld zakelijke markt.  Al deze systeemtrappen zijn aanpasbaar en uitvoer als rechte steektrap, steektrap met bordes en wenteltrap.  

 • NextStep - X | Een trap met een stalen basis.
  De transparante balustrade bestaat uit een volledige gehard glazen balustrade.
  Perfect geschikt om toe te passen bij een glazen vide. Uiteraard is deze trap in kleur en uitvoering aanpasbaar. 
   
 • NextStep - Y |  Een mooie industriële trap met een goede prijs kwaliteit verhouding. Door het gebruik van staal, eiken treden en een glazen hekwerk vulling past dit ontwerp in elk mooi kantoor. 

 • NextStep - B | Een compacte trap die speciaal is ontwikkeld om in kantoren te plaatsen waar toegankelijkheid een issue is. 
  Deze trap is binnen 2 dagen geplaatst. 

Wil jij een stalen trap laten maken in deze stijl? Lees snel verder

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op met Edger

Typen industriële stalen trappen

Bij de industriële stijl denkt men al snel aan strakke lijnen en hoeken. Om die reden worden industriële trappen vaak als steektrap uitgevoerd. Niettemin is deze stijl ook op spil- en wenteltrappen toepasbaar. Om het industriële gevoel over te brengen, moet dan kritisch naar het materiaalgebruik gekeken worden. Het kan dan bijvoorbeeld overwogen worden om materialen die een warme sfeer oproepen, zoals hout, weg te laten om de industriële sfeer te versterken.

Een industriële stalen wenteltrap met houten treden in een grote hal van een kantoor.

Materialen bij industriële stalen trappen

Tegenwoordig is hout een veelvoorkomende materiaalkeuze bij mooie stalen trappen in de industriële stijl. Echter, er bestaan veel meer mogelijkheden dan de combi hout-staal. Denk bijvoorbeeld aan glas, steen, kunststof of metaalsoorten. Vaak wordt de primaire constructie dan in staal uitgevoerd en de secundaire materialen worden dan gebruikt voor de treden, het traphek of de balustrade

Industriële stalen balustrade en traphek

Het industriële uiterlijk van een trap kan verder opgekrikt worden met het juiste traphek en een bijpassende balustrade. In de industriële stijl worden deze vaak uitgevoerd in zwart staal en in combinatie met glas, hout of metalen kabels. Ook lasergesneden patronen in staal of strekmetaal passen goed bij industriële trappen.

Een voorbeeld van een industriële stalen trap met houten treden in de bedrijfskantine van Detron Veenendaal.

Voorbeeld van een industriële stalen trap: Detron in Veenendaal

De trap die Trap van staal bouwde voor Detron in Veenendaal is een goed voorbeeld van een industriële stalen trap. De projectinrichter zag een ruimte voor zich waarin natuur en interieur samenkomen. Die twee elementen komen samen door enerzijds het gebruik van zwart gepoedercoat staal en treden van eikenhout. Het zwarte staal sluit aan op de overige interieurelementen, terwijl het hout de link met de natuur voelbaar maakt.

Een industriële stalen trap laten maken? Neem contact op!

Wil je Trap van staal jouw nieuwe industriële stalen trap op maat laten maken of wil je eerst meer informatie? Neem contact met ons op! Wij hebben al talloze trappen gemaakt voor vele opdrachtgevers, dus jou kunnen we ook helpen. Vul het onderstaande formulier in of bel 184 - 700 216.

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.