Een gele stalen trap met op de achtergrond een gigantisch gele m van MacDonalds.

Stalen trap op maat

Op zoek naar een unieke stalen trap op maat die perfect past bij jouw visie? Trap van staal is dé specialist in het ontwerpen, produceren en monteren van stalen trappen op maat! Onze trappen zijn niet alleen functioneel, maar ook echte eyecatchers, of het nu gaat om een woning, kantoor, hotel of winkel. Wij begrijpen dat een trap meer is dan een functioneel hulpmiddel om naar een hogere verdieping te komen. Een trap is een statement, een verlengstuk van jouw identiteit en merk. Lees hieronder hoe wij een stalen trap op maat voor jouw organisatie kunnen realiseren.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Neem contact op met Edger

Een stalen trap met houten treden en een houten traphek in de bedrijfskantine van Detron Veenendaal.

Invalshoeken voor een stalen trap op maat

Bij Trap van staal zien we dat opdrachtgevers vaak op verschillende manieren geïnspireerd zijn om een trap op maat te laten maken. Als je een stalen trap door ons wil laten ontwerpen, kan dat vanuit de volgende invalshoeken zijn:

 1. Je hebt online een stalen trap gevonden die qua vormgeving, materialen en uitstraling volledig aansluit bij jouw wensen. Je hebt bijvoorbeeld via Pinterest een trap gevonden die je geheel of gedeeltelijk door Trap van staal wil laten realiseren.
 2. Je hebt een moodboard gemaakt waarop je de kenmerkende eigenschappen, vormen, materialen en uitgangspunten van de gewenste trap hebt opgenomen. Hoe deze uitgangspunten daadwerkelijk tot uiting komen in de trap laat je graag aan een expert over.
 3. Jouw voorkeur gaat uit naar een stalen trap, maar je hebt verder geen concreet idee of beeld van het verdere uiterlijk van de trap. Je hebt de hulp van een professionele ontwerper nodig voor een design.
 4. Je wilt een unieke stalen trap als echte eyecatcher, maar de trap moet ook een verhaal vertellen. Met behulp van Trap van staal wil je een stalen trap realiseren die opvalt én past in het verdere interieur.
 5. Je houdt je bezig met renovaties, transformaties of nieuwbouwprojecten en je hebt meerdere trappen nodig die conform een eerder gemaakte tekening gerealiseerd moeten worden. De expertise van Trap van staal is benodigd voor de uitvoering van deze designs.
 6. Je bent op zoek naar een industriële stalen trap voor een renovatie- of transformatieproject. Je bent op zoek naar een specialist die een dergelijke trap van ontwerpen en produceren.
Een witte, stalen wenteltrap met houten treden in een schemerig zakelijk interieur.

Ons ontwerp- en productieproces

Trap van staal maakt trappen op maat. Niettemin hebben we ons ontwerp- en productieproces voor een groot deel gestandaardiseerd voor een efficiënte realisatie van jouw maatwerktrap. Bij vrijwel elke opdracht doorloopt de opdrachtgever deze stappen:

 • Briefing
 • 3D-visualisatie
 • Feedback en finetunen
 • Engineering
 • Productie
 • Oplevering
Trap met strekmetaal

Zo blijven wij up-to-date

Om tot een uitmuntend resultaat te komen voor iedere maatwerktrap, blijft Trap van staal up-to-date door nauwlettend de huidige trends en ontwikkelingen te volgen op het gebied van vormgeving en engineering. Ons team van designers en engineers werkt daarom met onder andere de volgende technieken:

 • 3D-tekenpakket van SolidWorks (onderdeel van 3DS): dit 3D-tekenpakket maakt het mogelijk om zowel creatieve designs als de feitelijke technische uitwerking tot en met de productiefiles te realiseren. Zo kunnen wij met één tekenpakket al onze handelingen verrichten die nodig zijn om de beste stalen trappen op maat af te leveren.
 • Artificiële Intelligentie in de vorm van Midjourney: we gebruiken AI om een een hoofdrichting en look and feel te bepalen. Daarna werken we het ontwerp verder uit in SolidWorks.
 • 3D inmeten of 3D scannen met Leap3D: door in 3D te werken zorgen we ervoor dat we op de tiende millimeter nauwkeurig kunnen inmeten. Dit geldt voor het inmeten van bouwkundige onderdelen, maar ook voor dubbel gekromde vormen om een traprenovatietraject volledig in beeld te brengen.
rechte-steektrap

Merkidentiteit en in maatwerktrappen

Trap van staal ontwerpt en produceert trappen voor onder andere pandeigenaren, architecten, projectbureaus, woningcorporaties, vastgoedbedrijven, kantoorinrichters, aannemers en af- en interieurbouwbedrijven. Een groot deel van deze opdrachtgevers zijn zakelijke klanten die de merkidentiteit van hun organisatie in de trap willen verwerken. Trap van Staal kan op verschillende manieren het DNA van een organisatie in een trap tot uitdrukking brengen:

 • Staal combineren met andere materialen of enkel staal gebruiken voor een robuuste en krachtige uitstraling.
 • Gebruik van slanke profielen, elegante vormen en/of materialen voor een strakke, rustige uitstraling.
 • Gebruik van gerecyclede materialen of materialen die op ecologisch verantwoorde wijze zijn geproduceerd om de trap een duurzaam karakter te geven.
 • Personalisatie door met behulp van graveringen het logo of de merknaam terug te laten komen in de trap.
 • Unieke merkpresentatie door gebruik te maken van signingpanels, ledverlichting, multimediapresentaties of peesdoeken. Dergelijke elementen kunnen meestal gewijzigd worden, zodat je jouw merkpresentatie kunt wijzigen indien gewenst.
Een gele, stalen trap met uitsnijdingen in de vorm van het logo van MacDonalds tussen de traptreden.

Voorbeeld van een stalen trap op maat

De trap die wij voor het hoofdkantoor van MacDonalds maakten, is een mooi voorbeeld van een gepersonaliseerde stalen trap op maat. De huisstijl van de opdrachtgever is duidelijk in de trap verwerkt door de kenmerkende gele kleur en de lasergesneden m’s die tussen elke trede terugkomen. Door deze opvallende stijl is de trap niet alleen een eyecatcher die de aandacht trekt. De trap is ook een betekenisvol interieurelement, omdat hij bijdraagt aan de merkpresentatie van MacDonalds.

strekmetalen balustrade trap
steektrap met geperforeerde traptreden
steektrap met bamboe traptreden innocent drinks rotterdam
innocent drinks rotterdam stalen trap
innocent drinks rotterdam stalen trap
innocent drinks rotterdam stalen trap
Wat kost een stalen trap?

De kosten van een stalen trap zijn afhankelijk van een aantal elementen. Het ontwerp, de afmetingen, het type staal, de afwerking en de complexiteit van de installatie hebben allemaal invloed op de prijs. In de aanschaf zijn stalen trappen doorgaans duurder dan houten trappen.  Daartegenover staat dat stalen trappen een goede investering zijn op de lange termijn vanwege het duurzame karakter en het lage onderhoud. Verven is over de gehele levensduur van een stalen trap niet nodig als de trap wordt voorzien van poedercoating.

Een standaard stalen trap zonder extra afwerkingen en accessoires kan beginnen bij ongeveer 3000 euro. Maar voor meer complexe ontwerpen, grotere afmetingen, speciale afwerkingen en accessoires kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden euro's.

Wij raden je aan om contact met ons op te nemen voor een offerte op maat. Wij helpen je bij het ontwerpen en bouwen van een stalen trap die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Wat maakt een stalen trap duurzaam?

Een stalen trap is duurzaam om verschillende redenen:

Sterkte en stabiliteit
Staal is een zeer sterk en stabiel materiaal en kan een grote belasting dragen zonder te vervormen. Dit betekent dat de trap minder snel zal slijten of beschadigd zal raken, waardoor de levensduur van de trap wordt verlengd.

Onderhoud
Stalen trappen hebben vaak weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken. De noodzaak voor frequente reparaties is daardoor beperkt en verlengt de levensduur van de trap.

Bestendigheid tegen corrosie 
Staal kan bestand zijn tegen corrosie door een beschermende coating of door het gebruik van roestvrij staal. Vooral verzinken wordt toegepast wanneer de opstelling bestemd is voor buiten. Dit vermindert de kans op roestvorming en verlengt de levensduur van de trap.

Herbruikbaarheid
Staal is een recyclebaar materiaal en kan worden hergebruikt bij de ontmanteling van een gebouw of de renovatie van een ruimte. Een stalen trap is daarom een milieuvriendelijke optie en draagt bij aan duurzaamheid.

Wat zijn de voordelen van een trap van staal?

Voor zowel zakelijke als particuliere pandeigenaren is een stalen trap zeer interessant. Dit zijn de voordelen:

 • Een stalen trap is duurzaam
  Staal is een zeer duurzaam materiaal en kan lang meegaan zonder veel onderhoud. Hierdoor is een trap van staal een goede investering voor de lange termijn. Je kunt staal bovendien hergebruiken wanneer je het bestaande ontwerp van de trap wilt veranderen.
 • Een stalen trap is sterk en stevig
  Staal is een zeer sterk materiaal en kan een grote belasting dragen zonder dat het vervormt of beschadigd raakt. Dit maakt het een geschikt materiaal voor trappen die veelvuldig gebruikt worden of voor grote constructies waarbij veel gewicht op de trap rust. Een stalen trap kan bijvoorbeeld ook worden ingezet wanneer de constructieve of bouwkundige sterkte moet worden vergroot.
 • Een stalen trap is veilig
  Een trap van staal kan zeer veilig zijn omdat het materiaal niet snel buigt of breekt onder zware belasting. Het risico op ongelukken of instorting wordt hierdoor verminderd.
 • Een stalen trap heeft eindeloze ontwerpmogelijkheden
  Trappen van staal kunnen een moderne en strakke uitstraling hebben en zijn vaak verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Om een echte aandachtstrekker te ontwerpen en te realiseren wordt er meestal voor gekozen de basisconstructie van de trap uit staal op te bouwen.

Een trap van staal kan een goede keuze zijn vanwege de duurzaamheid, sterkte, veiligheid en esthetische mogelijkheden.

Voor welke doeleinden wordt een stalen trap gebruikt?

Een stalen trap heeft een breed scala aan situaties en toepassingen, waaronder:

Woningen
Stalen trappen worden vaak gebruikt in moderne woningen vanwege de strakke uitstraling en duurzaamheid.

Commerciële gebouwen
Stalen trappen worden vaak gebruikt in kantoorgebouwen, winkelcentra en openbare gebouwen vanwege de sterkte, veiligheid en veelzijdigheid aan ontwerpen wanneer een trap écht high-end moet zijn.

Industrieel gebruik
Stalen trappen worden gebruikt in fabrieken en magazijnen om toegang te bieden tot hogere verdiepingen of voor het creëren van loopbruggen.

Buitenruimtes
Stalen trappen worden gebruikt voor buitenruimtes zoals balkons, terrassen en zwembaden vanwege hun bestendigheid tegen weersinvloeden. In het geval van een zwembad wordt de trap altijd uit roestvast staal (rvs) opgebouwd.

Brandtrappen
Stalen trappen worden vaak gebruikt als brandtrappen omdat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen en de stabiliteit bieden die nodig is in geval van nood.

Scheepvaart
Stalen trappen worden ook vaak gebruikt op schepen en offshore-installaties vanwege hun duurzaamheid en veiligheid.

Welke materiaalsoorten kun je combineren met een stalen trap?

Je kunt een stalen trap combineren met verschillende materialen om een unieke en stijlvolle uitstraling te creëren. Veelgebruikte materialen om te combineren met een stalen trap zijn:

Hout
Het combineren van hout en staal is populair vanwege het contrast tussen de warme uitstraling van hout en de strakke, moderne uitstraling van staal. De meest voorkomende houtsoort is eiken. Er wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een stalen trap met eiken traptreden.

Glas
Het gebruik van glas in combinatie met staal kan een moderne en stijlvolle uitstraling geven aan een trap. Dit wordt vaak gedaan bij moderne woningen en kantoren. Zowel de treden, handrailing en balustrade kunnen in glas worden uitgevoerd.

Beton
Het combineren van staal en beton geeft een robuuste en industriële uitstraling. Dit wordt vaak gedaan in industriële en stedelijke omgevingen. Ook is het een veel voorkomende keuze in de retail.

Natuursteen
Het combineren van staal met natuursteen, zoals marmer, solidsurface of graniet, kan een luxueuze uitstraling geven aan een trap.

Leer
Het bekleden van een stalen trap met leer kan een elegante en stijlvolle uitstraling geven. Dit is daarentegen wel een kwetsbare afwerking.

Ook een stalen trap op maat? Neem contact op!

Wil je een stalen trap op maat laten maken of wil je eerst meer informatie over Trap van staal? Neem contact met ons op! Wij hebben al talloze trappen gemaakt voor vele opdrachtgevers, dus jou kunnen we ook helpen. Vul het onderstaande formulier in of bel 184 - 700 216.

Succesvol verstuurd

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.