Trap_van_Staal_wenteltrap_3

Echt opvallend én stijlvol: de wenteltrap

Een luxe wenteltrap blijft je bij. In openbare gebouwen zoals concertzalen en musea stelen ze de show. Je komt ze ook tegen in luxe hotels of bij grote bedrijven. De wenteltrap is elegant, staat vrij in de ruimte en vormt er een onlosmakelijke eenheid mee. Met de wenteltrap bied je ruimte aan creativiteit. En bij Trap van Staal is bijna alles mogelijk! Of het nu gaat om exclusieve materialen, een krachtig design of een zeer professionele afwerking met aandacht voor alle details.

Informeer naar onze mogelijkheden

Trap_van_Staal_wenteltrap
Trap_van_Staal_wenteltrap_2

Prachtige waaier-uitloop

Een wenteltrap staat los en gaat in een draai omhoog. Qua vorm zijn veel mogelijkheden bespreekbaar. Voor een technisch goed uitgevoerde trap, berekent de engineer van Trap van Staal o.a. de op- en aantrede van de trap en de gewenste radius. De radius is de lengte vanaf het middelpunt van een cirkel tot aan de rand ervan. Anders dan bij een rechte steektrap, is iedere traptrede qua afmeting anders, omdat de radius verloopt. Zo ontstaat een prachtige waaier-uitloop, groots uitgevoerd of wat meer bescheiden. Hét ultieme kenmerk van een wenteltrap die je bijblijft.

Omdat de afmetingen van iedere traptrede in een wenteltrap of spiltrap van elkaar verschillen, is productie van deze traptypen arbeidsintensiever dan productie van een rechte steektrap. Meestal kiezen opdrachtgevers voor één draaiing, maar naar wens kan er ook een tweede draaiing aan worden toegevoegd of kan er worden gewerkt met bijvoorbeeld een trapbordes. Het team van Trap van Staal geeft u graag advies. Bij u op locatie denken we met u mee om tot een trapontwerp te komen dat geheel past in de context van het gebouw. Samen creëren we een onvergetelijke wenteltrap.

Bel mij voor advies

Spiltrap

Gefascineerd door de mooie draai van de wenteltrap? Ook de spiltrap is een optie waaraan kan worden gedacht. De spiltrap wordt vaak vergeleken met de wenteltrap. Beide hebben de opvallende spiraalvorm. De draagstructuur van beide is echter anders. Een spiltrap draait, de naam zegt het al, om een spil. Een paal in het midden. Een dergelijke constructie ontbreekt bij een wenteltrap. De spiltrap kan door haar unieke uitstraling en professionele uitvoering even elegant of juist speels tonen in de door u beoogde ruimte.

Een spiltrap bespaart net zoals de wenteltrap, indien gewenst, ruimte. Ook is er bij de spiltrap de mogelijkheid om gebruik te maken van exclusieve materialen naar keuze. Omdat de traptreden bij de spiltrap om een centrale spil draaien, zijn de creatieve mogelijkheden met betrekking tot het trapdesign iets beperkter.

Kies uit hoogwaardige materialen

Trap van Staal werkt enkel met hoogwaardige materialen. In de basis is iedere trap die door Trap van Staal wordt gemaakt, van staal. Bewust zichtbaar of onzichtbaar verwerkt in het frame. Kies materialen die passen bij uw bedrijfsruimte. Ga bijvoorbeeld voor warme, natuurlijke materialen. Denk aan een bamboe trap of eikenhoutentrap. Of zet de toon met een trendy blauwstaal trap, een robuuste steen trap of een opvallende glazen trap.

Laat het gewenste ontwerp door uw architect maken of laat u verrassen door de opvallend mooie eigen ontwerpen van Trap van Staal. Altijd maatwerk, altijd passend bij uw ideeën van de perfecte trap. En altijd ontworpen, gemaakt & geïnstalleerd volgens de actuele regels van het Bouwbesluit.

Trap_van_Staal_wenteltrap_4
Trap_van_Staal_wenteltrap_5


Trapinspiratie

Een maatwerk wenteltrap of maatwerk spiltrap is niet alleen in materiaaluitvoering naar wens vorm te geven, er zijn meer mogelijkheden. We inspireren u graag:

Vergroot het comfort van uw wenteltrap of spiltrap

Om het comfort van een wenteltrap of spiltrap te vergroten, wordt nog weleens gebruikgemaakt van een trapbordes. Een trapbordes is eigenlijk een horizontaal plateau waarop de persoon die de trap bewandelt, even recht kan lopen. Het wordt vaak halverwege ingepast in het ontwerp.

Open trap of dichte afwerking

Het ruimtelijke effect wordt versterkt door een open afwerking van uw designtrap. Toch kan het ook heel prettig en mooi zijn om te kiezen voor een dichte trap of halfdichte trap. Denk bijvoorbeeld aan een chique glazen stootbord tussen de traptreden.

Holistisch ontwerpen betekent aandacht voor de balustrade

Breng de trap en de te betreden ruimte met elkaar in verbinding. Eenvoudig te realiseren door het doortrekken van de balustrade. Zo ontstaat één mooi geheel. Aantrekkelijk vormgegeven balustrades, aangevuld met bijpassende doorvalbeveiliging in de vorm van panelen of spijlen, zorgen voor veiligheid.

Kies bewust: de circulaire trap en duurzame trap

Trap van Staal kan indien gewenst de certificaten van alle gebruikte materialen aanleveren. Wij werken alleen met gecertificeerde materialen. Het staal, dat in de basis voor iedere trap gebruikt wordt, is in essentie heel duurzaam. Het is een onderhoudsvrije grondstof en kan oneindig worden hergebruikt. Bij Trap van Staal werken we alleen met staal uit Europa, waarvan de herkomst te achterhalen is. Zo kies je zorgeloos voor een in de basis stalen trap.

Een Trap van Staal wordt in Nederland gemaakt en gaat decennialang mee. Onze trappen kunnen eventueel gedemonteerd worden en elders een plaats krijgen. Als de trap daarvoor enigszins moet worden aangepast, dan neemt Trap van Staal die werkzaamheden graag op zich. Evenals de installatie.

De feiten op een rij

Gemiddelde doorlooptijd van een maatwerk wenteltrap: 8 - 10 weken
Prijsindicatie: vanaf €20.000,- tot circa €100.000,- excl. BTW 
Fabricage: Handgemaakt, in Nederland
Installatie: Door de installateurs van Trap van Staal zelf

Gemiddelde doorlooptijd van een maatwerk spiltrap: 6 weken
Prijsindicatie: vanaf €15.000,-
Fabricage: Handgemaakt, in Nederland
Installatie: Door de installateurs van Trap van Staal zelf

Daarom kies je voor Trap van Staal:

  • Altijd maatwerk
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Veilig & conform bouwbesluit
  • 100% Dutchmade
  • Ontzorging bij iedere stap van het proces

Neem vandaag nog contact met ons op via 0184700216 of info@trapvanstaal.com.